Fotelből figyeli a szexelő párokat, majd súlyos pénzekért bele-beleszól az aktusba.

Eric Amaranth profitól tanult. 22 évesen adta össze magát az akkor 69 éves Betty Dodson szex oktatóval, és –szerzővel, aki jelenleg 82 évesen is maszturbációs kurzusokat tart. A hölgy nagyjából elégedett volt Eric teljesítményével, bár kicsit konzervatívnak találta stílusát az ágyban. Mindenesetre viszonyuk 13 éve során átadta neki a tudást, ám végül a férfi elhagyta őt egy korban hozzáillő nőért. Amaranth most, 36 évesen, igen felkapott szexguru, 150 £-os óradíjjal. Nem kevesebbet állít, mint azt, hogy mindent tud a szexről.


Akik felkeresik, gyakorlatban mutathatják be neki, milyen „alapanyagból” dolgozhat. Ezt az új terápiás műfajt "kézrátételes" stílusnak nevezik, habár a szakember senkire sem teszi rá a kezét, ám menet közben ad utasításokat, disznó beszédre buzdít, erogén zónákat jelöl ki. Jelenleg 200 klienssel dolgozik együtt.
Saját bevallása szerint ennek a műfajnak a „Szürke ötven árnyalata” c. könyv sikere adott szárnyakat. Hatására a világ minden tájáról kezdtek érdeklődök érkezni a praxisába, melynek székhelye New Yorkban van. A szex tanácsadás azonban nem ismer határokat, hála a Skype-nak. Az internetes tanácsadás azonban „csak” 110 £-ot kóstál. Az új terápiás műfajt "kézrátételes" stílusnak nevezik.



Amaranth "jófajta" perverzióra buzdít, de nem öncélú aberráltkodásra gondol, hanem kielégítő eltévelyedésekre.
„A nők többre vágynak egy szimpla verésnél” – állítja –  „A férfiak általában nem képesek megítélni, benne lenne-e egyáltalán a nőjük extrém próbálkozásokban. Azt sem tudják, hogyan kell jó perverznek lenni. Én vezetem a kezüket.” – foglalta össze a problémát, és a megoldást mely szép bevételhez juttatja minden hónapban. S hogy neki hol húzódnak a határai? Csak olyanokat vállal, akik számára problémás a szexualitás, mivel magát oktatónak tartja. Szexmániásokkal viszont nem hajlandó dolgozni, őket pszichiáterhez utasítja.