Kiderült melyik az a 6 intő jel, amely biztos váláshoz vezet.

 Egy amerikai házasság- és családterapeuta kutatásai alapján jelölt meg 6 problémát, amelyek jelentkezése 91%-os biztonsággal előre vetíti, hogy a kapcsolatból elidegenedés és válás lesz!

  1. Kikiáltó: A beszélgetés indulatos és szarkazmussal tűzdelt. A kommunikáció durva, garantáltan összeveszés a vége, így nem is derül fény a valós álláspontokra.

  2. Bűnös négyes: Megvetés, kritika, védekezés és időhúzás. Ha ezek a tulajdonságok jellemzőek a házastársak közötti kommunikációra, az drasztikusan növeli a válás lehetőségét.

  3. Árvíz: Amikor az egyik fél özönvízszerűen a másikra zúdítja a véleményét, tele csupa negatív dologgal, minden más (pozitív) érzelmet kikapcsolva. Az árvíz szindróma kivált egyfajta „küzdj vagy menekülj” állapotot, ami a partnert vagy kikapcsolja, és meg sem hallja a szavainkat, vagy pedig fallal emel ketőnk közé.

  4. Állandó kimerültség: Ha az egyik vagy mind a két fél kimerült, fáradt, könnyen robban a bomba. Megnövekedik a pulzus szám, fokozódik az adrenalin termelés, emelkedik a vérnyomás, ezek pedig akadályozzák a józan gondolkodást, így lehetetlen közös nevezőre jutni.

  5. Meghiúsult békülési kísérletek: Ha a konfliktusok nem oldódnak meg, ha a veszekedés vége elhallgatás, és nem merül fel igény a rendezésre, a keserűség csak halmozódik, s egyszer majd túlcsordul.

  6. Torzult emlékek: A meg nem oldott problémák idővel átíródnak emlékezetünkben, visszanézve torzul a kép. A bolhából elefént lesz, a felek már csak a rosszat keresik a másikban.