Az esküvő drága mulatság. De ők mindenüket eladták, hogy több mint egy éven át tartson.

Mindent egy lapra tettek fel. Az esküvőjükre. Ha sikerül kellően híressé válniuk, akár meg is alapozhatják a jövőjüket, miközben körbeutazzák a világot. Igazi self-made karrier sztori: az angol pár megfogadta, hogy harminc alkalommal fog egybekelni a világ harminc különböző pontján.

A világraszóló kaland ötlete akkor született, amikor a yorkshire-i Lisa Gant és Alex Pelling azon tanakodott az eljegyzésük után, hol is házasodjanak össze. Mivel egyik ajánlott helyszínnel sem voltak teljesen elégedettek, azt találták ki, hogy majd megkeresik a számukra tökéleteset. Írtak is egy listát, amin csupa izgalmas hely szerepelt a világ minden tájáról.

2011 júliusában kezdődött a nagy út, elsőként otthon, Manchesterben mondták ki az igent. Utána eladták Alex autókereskedését és a házukat, a pénzből hajóra tették a Peggy becenevet viselő 25 éves lakóbuszukat, és elindultak Amerika felé. Végül úgy alakult, hogy a spontaneitás vette át az irányítást. Autózgattak mindenfelé, és ahol tetszett nekik, ott megálltak egy esküvőre. Kanadában egy szőlészetben adták össze őket, Hawaiin delfinek között, Mexikóban azték hagyomány szerint.

Minden esküvőjük más, semmit nem szerveznek le teljesen. A helyiekre bízzák magukat, a szükséges dolgokat kölcsönkérik. Egy híres perui divattervezőt például annyira meghatott a történetük, hogy három ruhát is készített Lisának.

Egy év és 23 esküvő után ideiglenesen hazatértek, hogy felkészüljenek a következő etapra. Dél-Afrika megjárása után Kelet-Európában is eltöltenek néhány hetet, úgy indulnak Ázsia, majd Ausztrália felé.

Történetüket a 2people1life.com oldalon osztják meg ismerős és ismeretlen barátaikkal. Itt lehet böngészni a különleges fényképalbumokban, és térképen követhető a lenyűgöző „nászútvonal” is. Esküvői ajándékok helyett azt kérik mindenkitől, hogy az Unicef számára ajánljon fel adományt, akár csak 1 dollárt. Az adományozók közül fog kikerülni az a szerencsés, aki párjával együtt meghívást kap Lisa és Alex harmincadik (vagy ki tudja, akkor már hányadik) esküvőjére, amit 2014-ben szeretnének tartani Ausztráliában. Utána egy másik blogot fognak indítani – remélhetőleg sok-sok babafotóval…

http://2people1life.com/blog/

Mexikói igen

Vámpír esküvő Hollywoodban

Belize

Alberta, Kanada. Esküvő farmer stílusban

Utila, Honduras

Peru. Úgy emlékeznek rá, ez volt a legszebb szertartás.

Vancouver, reptér