Ha elejted a gyűrűt halott vagy, de ha lángol a fátyol, az tuti. Nem árt az ilyesmit tisztázni az esküvő előtt... Elmeroggyant babonák házasulandóknak. Aki már rúl van rajta, csekkolhatja, elszúrt-e valamit. Aztán már semmin se csodálkozzon!

NEM JÓ JEL

A szatén esküvői ruha, akárcsak a bársony, szegénységet hoz a házasulandókra. Csak a selyemruha hoz szerencsét.

A jegygyűrűt csak vásárláskor szabad felpróbálni az esküvő előtt. Az oltár előtt elejteni rettentő balszerencse. Aki elejti, az hal meg előbb. A túl szűk gyűrű féltékenységet hoz viselőjére. A lötyögős gyűrű pedig nemtörődöm házastársat sejtet.

A piros és fehér színű virágokból kötött csokor súlyos sérülést vonz be.

A menyasszony, aki már az esküvő előtt leírja a leendő férjezett nevét, balszerencsés lesz a házasságában.

Ha a menyasszony a templomba menet apácát vagy szerzetest lát, az azt jelenti, hogy meddő lesz.

Ha az ara vágja fel az esküvői tortát, hűtlen lesz a házasságban. Ha a násznép minden tagja kap a tortából, mindenki szerencsés lesz. Ha az ara bespájzol egy szeletet a tortából, számíthat rá, hogy megcsalja a férje.

Angolszász országokban úgy tartják, pénteken gyűrűt venni nem szabad, mert elátkozza az egész házasságot. Amennyiben mégsem kerülhető ki, a menyasszony a szertartás előtt egy héttel adja kölcsön a bal esküvői cipőjét a legjobb barátnőjének, hogy abból egyen egyszer – így megtörheti az átkot.

JÓ JEL

Indiában kifejezetten szerencsésnek tartják, ha egy macska eszik a menyasszony vagy a vőlegény bal cipőjéből egy héttel az esküvő előtt.

Az Egyesült Királyságban az esküvői ruhában a menyegző napján pókot találni nagy szerencse!

A menyasszony tegyen egy pénzérmét a harisnyájába, akkor feleségként is bővelkedni fog pénzben.

A görög menyasszonyok egy kockacukrot tesznek a kesztyűjükbe, hogy az megédesítse a házasságukat.

Aki a nagy napon fülbevalót is feltesz, annak boldog lesz a házassága, csupa jó hírt kap. (Mindig?)

A fejen viselt virágkoszorút megóv a rossz szellemektől.

A fátyollal azért kell eltakarni az arcot, nehogy a gonosz szellemek megorroljanak a menyasszony boldogságára. Állítólag kimondottan jó jel, ha az oltár előtt véletlenül lángot fog a fátyol. Kérdés, kinek?