Thomas Beatie a "terhes férfi" néven híresült el világszerte. Felesége helyett hordott ki három gyermeket, ám végül zátonyra futott a házasság. Beatie válna, de a bíróságnak okoz némi fejtörést a gyerek elhelyezés kérdése.

Néhány éve az egész világot bejárta a fotó, amelyen a férfi hatalmas, terhes hassal pózolt. Sokan hihették a jelenséget Szűz Mária óta a legelképesztőbb csodának, pedig a magyarázat egyszerű: Thomas valaha lánynak született, Tracy LaGondino néven, Hawaion. Nem számított fiús jelenségnek, még szépségversenyen is indult. Ám 24 évesen felvállalta az első leszbikus kapcsolatát, s onnantól kezdve csak arra vágyott, hogy férfiként élhessen.

Nancy-vel később egy edzőteremben ismerkedett meg, s a pár hat évig járt együtt, mielőtt összeházasodtak, s az Egyesült Államokba költöztek. További nyolc évig tartott a házasság, ám az már az elején kiderült, hogy Nancy nem képes kihordani egyetlen gyermeket sem. Thomas-nak akkor még csak az emlőit távolították el, s a tesztoszteron kezeléseknek köszönhetően férfias volt az arca, a szőrzete. Ám a végső lépéseket a nemi átalakítás felé akkor még nem tette meg. Így ő vállalta a terhességet, s kilenc hónappal a sikeres mesterséges megtermékenyítés után világra hozta elő gyermeküket. Később további két gyermeket szült, de a házasság végül mégis tönkrement.

A válókereset beadása után azonban kierült, a bíróság számára sok fejtörést okoz az eset. Először is: hawaion nem tiltott az azonos neműek közötti házasság, amerika legtöbb államában azonban igen. S a gyermekek megfoganásakor a házastársak biológiailag mindeketten nők voltak.

Az is kérdés, melyik fél, milyen jogon szülő. Hiszen Thomas nem a gyerekk apja, nem az ő spermájából fogantak a kicsik. Nancy-nek pedig vér szerint egyáltalán semmi köze hozzájuk. A legzavarodottabb helyzetben mégiscsak a gyerekek vannak, aki tudják, hogy "apa" a hasában hordta őket, így jöttek világra.

Thomas azóta már új barátnőnek udvarol, aki abszolút heteroszexuális. És természetesen szeretne gyereket. Így vagy úgy.