A válás sok sírással jár. De az indok maga néha kifejezetten röhejes. Furcsa törvények innen-onnan.

New Mexikó és Mississipi:
Ha a válás bizonyíthatóan egy harmadik fél miatt történik, New Mexikóban és Mississipi államban a jog lehetővé teszi, hogy a megcsalt fél perelje a házastársa kedvesét az okozott károkért.
Mississipiben emellett a házasságtörésnek és a paráználkodásnak 500 dollár az ára, ami csereszavatos fél év fegyházzal. Továbbá törvényileg illegális egy férfit nyilvánosan felizgatni.

Kentucky:
Kentuckyban határt szabnak a nosztalgiázásnak: három válás után tilos negyedszer is ugyanazzal a társsal újraházasodni.

Wichita, Kansas:
Ezekben az államokban a törvény kiköti, hogy az anyóssal való rossz kapcsolat nem használható fel válóokként. Vajon mi vezette a törvényhozókat erre a döntésre?

Delaware:
Házassággal nem viccelődünk! Az eltérő humorérzék komoly problémaforrás lehet bármelyik kapcsolatban, ám Delawareben egyenesen szó nélkül felbontják a házasságot, ha valamelyik fél veszi a bátorságot egy rosszízű tréfához.

Anglia:
A szigetországban bevett szokás kémkedni a félrelépő kedves után, egy atombiztos bizonyíték felgyorsítja a válási procedúrát. Ezért számos esetben nyomkövetővel buknak le a másfelé kacsingató házastársak. Ám arra is volt már példa, hogy egy nőt azért választottak el a férjétől, mert az Star Trek ruhában akart járni, egy férfi pedig azzal az indokkal vonta vissza házassági esküjét, hogy elege lett az asszony tonhalas szendvicseiből.

Tennessee:
Külön passzusba foglalták, hogy válóok ha a házastárs megpróbálja megmérgezni a megunt kedvest. Hab a tortán, hogy az államban törvény tiltja az orális szexet és ha nyolcnál több nő lakik egy háztartásban, az már bordélyháznak minősül.