Oké, ki mondta, hogy ma már sehol sem lehet ismerkedni? Még a reptéri várókban is randiszervezés folyik. Ahogy a dal is mondja: szállj velem, még nem repültem senkivel...

Egy speciális weboldal, a meetattheairport.com arra buzdít, ne töltsük tétlenül a reptéri várakozást. Azt ígérik, új és izgalmas módja az ismerkedésnek a tranzitban összefutni számunkra szimpatikus emberekkel, mindezt előre leszervezve. A 2011-ben alapított oldalnak ma már 20.000 tagja van világszerte. Az ötletgazdának természetesen egy dögunalmas repülőtéri várakozás során pattant ki a feéjből a szikra: ezt a holtidőt remekül hasznosíthatná, ha közben új ismeretségekre tenne szert. Hogy mégse kelljen vadidegeneket leszólítania, mindezt szervezett formába önötte.

Az oldalra bejelentkezve megadjuk néhány személyes adatunkat, az indulás időpontját és a repteret. Az elküldött információkat a rendszer összeveti a többi utaséval, s már el is kezdődik a szervezés. Megkapjuk az ajánlatokat, s ha találunk köztük szimpatikus személyt, létrejöhet a találkozó.

Az oldal iránt eddig legtöbben az Egyesült Államokból, Mexikóból és Németországból érdeklődtek, de szerte a világon egyre nagyobb népszerűségnek örvend a repülőtér-randi. Végtére is sokkal jobb új emberekkel ismerkedni, mint ücsörögni és várni. A kiválasztott  személyből azután lehet egy egyszerű útitárs, de könnyen megeshet, hogy barátság, vagy szerelem lesz a dolog vége.

Bár az ötlet újszerű, egyáltalán nem egyedülálló. Finnországban például már néhány éve működik egy rapid társkereső szolgáltatás, amely kifejezetten repülőterekre szakosodott.