Szex egy robottal a hosszú élet titka.

Lehet-e életszerű a szex egy robottal, és ez valóban meghosszabbítaná az életünket? Néhány futurista szerint a dolog működőképes lehet. Tervezői szerint a robot-szerető hosszú ideig tartó észbontó orgazmus élményhez juttatja hús-vér partnerét, s a fiziológiai hatás még az élet meghosszabbításához is hozzájárul. Azoknak pedig, aki a szeretkezés intimitását féltik, azt üzenik a mérnökök, hogy a gépek különleges minőségű élménnyé teszik az erotikát.

Mégis nehezen elképzelhető, hogy a robotok jobban majd csinálják az embereknél, bár lehet, hogy ha megnéznék egy hálószoba kutatás eredményeit, az átlagember nem produkálna túl jó eredményeket. Mindenesetre a szexrobotnak nem merülnek ki annyiban az erényei, hogy mindig kaphatók egy kis hancúrra, és sokáig bírják. A prototípusokról megjelenő tanulmányban ez olvasható:

„A szexrobotok türelmesek, lelkesek és önzetlenek. Programozásukban a legjobb minőségű szexkészség szerepel majd, évezredes erotikus kézikönyvek, levéltárak, tudományos kísérletek, illetve anatómiai igények alapján. Ígéret szerint négyszeres orális technika (?), csúszós, selymes hatású torok, mámoros gyengéd csók, mellbimbócsípés, G-pont, és prosztata masszázs szerepel a repertoárban. És ha ez nem lenne elég, akkor mindezt 2000 féle szexritmusban kaphatja meg a felhasználó illatos síkosítókkal fűszerezve.”

Egyelőre várnunk kell a transzba ejtő orgazmussal, hiszen a terv szerint az élethossznövelő robot prostik – bérleti rendszerben is működnek majd – csupán 2050-re kerülhetnek a hálószobákba.