Kötelezően szexeltek minden nap, elmondják, hogyan hatott ez a házasságukra.

Egy szexológai tanulmányban, két házaspárt kértek fel arra, hogy 101 illetve 365 napon keresztül mindennap szeretkezzenek és számoljanak be tapasztalataikról. Fontos szempont volt, hogy olyan párokról legyen szó, akik régóta együtt vannak, együttléteikre jellemző a megszokás, és a gyakoriság kb. heti egy, esetleg két alkalom volt

Doug és Annie Brown  úgy nyilatkozott a 101 nap után, a kényszer-szex sokat javított kapcsolatukon.  „Annak ellenére, hogy a mindennapjaink fárasztóak, és gyerekek is rengeteg energiát emésztenek fel, a szex képes összetartani minket. Persze korábban is rendszeresen szeretkeztünk, de nem mindennap” – mondta Doug – "és teljesen mást jelentett az együttlét, mint most."

Charla és Brad Müllernek sikerült teljesítenie a 365 napos kihívást. Szex egy éven át mindennap, kecsegtetően hangzik, de amikor az ember fáradt, egy porcikája sem kívánja az együttlétet, amikor még beszélgetésre sem jut idő, nyilván nem szívesen gondol rá, hogy kötelező szexelnie.

A teszt után öt évvel most újra felkeresték a házaspárokat, hogy kifagassák őket, milyen irányba változott a kapcsolatuk, és persze a szexuális életük.

Annie elmondta, mindennapos szerelmeskedésről szó sincs, de hozzátette: „45 éves vagyok, a menopauza tünetei már jelentkeznek rajtam, mégis szexualitásom csúcsán érzem magam! Kis házban lakunk, és a gyerekek mellett nehézkesebb összehozni a dolgot, de heti kétszer biztosan ágyba bújunk. Ha nem csináltam volna végig ezt a 101 napot, talán sosem értem meg, hogy a szex egy pár életében kapocs, ragasztó. A fizikai érintkezésre épül az egész házasságunk, enélkül nem működne a dolog”.

Doug szerint: „A munka, a pénzkereset és a gyerek mellett elfelejtik az emberek, hogy ápolniuk kell a kapcsolatukat is, különben semmi sem marad belőle. Jó esetben egyfajta barátsággá alakul, a szex barátok között pedig fura. Na, ezen a ponton érdemes erőltetni a szeretkezéseket, mert idővel elmúlik a nehézkesség. Rájövünk, mennyire különleges része ez a házasságnak, s ez az egyetlen dolog, amit egymáson kívűl senki mással nem csinálunk”.

„Bele sem tudok gondolni, hogy mi lett volna az életünkkel, hogyha nem megyünk bele ebbe a 365 napos szexmaratonba. A tervezettség helyett újra a spontaneitásé lett a főszerep. A másik dolog, amire ráébredtem a kísérlet során, hogy a férfiaknak nem kell jobban a nő, mint a nőknek a férfi. Nincs különbség, én pontosan ugyanúgy akarom a szexet, mint a férjem” – mondta Charla – "Amióta ezt az egészet átértékeltük magunkban, ő boldogabb, én is boldogabb vagyok. A napi kedvesség, figyelmesség,  a kulcs a hosszú boldog párkapcsolathoz! Ez majdnem olyan, mintha újra a randizós időszakunkat élnénk.